Foto Citalac portala Borba.rs

Elementarna nepogoda

DRAMA U STAROJ PAZOVI: Stotine građana bez krova nad glavom (FOTO-VIDEO)

Hronika20.09.2017. 12:08h 12:30h

Vetar nosio krovove, stabla, automobile, bandere a teško je oštećeno i više od 400 nadgrobnih spomenika. Mnogi meštani i dalje bez struje, telefona i kablovske

Tri dana posle jake oluje, veliki delovi Stare Pazove uključujući i okolna sela Golubince, Belegiš, Surduk su teško oštećeni. Vetar je čupao plastenike, bandere i stabla, pomerao automobile, čupao odrveće u voćnjacima, a najteže su pogođeni krovovi kuća, sa kojih je leteo crep, grede i daske. Teže su oštećeni krovovi na više stotina kuća.

Foto Citalac portala Borba.rs

Meštani i dalje nemaju struju, telefon i kablovsku televiziju. Groblje u selu Golubinci je teško oštećeno, a neimenovani izvor tvrdi da je polomljeno ili oboreno oko 400 nadgrobnih spomenika na lokalnim grobljima u pazovskom kraju.

U toku je sanacija štete. Građani kažu da je lokalna samouprava brzo reagovala, i da su ekipe javnih preduzeća odmah izašle na teren, ali je problem što nemaju dovoljno ljudi, niti su opremljeni za sanaciju ovakve elementarne nepogode.

Foto Citalac portala Borba.rs

"Krovovi su leteli kao da su od papira. Zvuk čangrljanja, udaranja i lomljave. Kao da će kuća da se sruši." Kaže za BORBU N.F. iz Stare Pazove.
"Na građarama je bio haos, nedovoljno građevinskog materijala. Na pojedinim stovarištima kažu da je izbila tuča i da je policija morala da interveniše. Čujem da prave listu čekanja za crep. Prinuđeni smo da najlonom pokrivamo krovove, a majstora nema dovoljno da mogu da svima odrade posao brzo. Nervoza je velika, i nama u Pazovi a i meštanima okolnih sela je potrebna pomoć u stručnim majstorima i materijalu." dodaje N.F

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti