izvor: wikimedia commons, Vasilij Androsov

Čvrsto uz radnike

NARODNI FRONT: Pošta ne sme pasti!

Kolumna17.11.2017. 12:48h 12:49h

Pozivamo državne organe, tužilaštva, policijske i vojne službe i sve patriote da rade svoj posao, provere navode o kojima bruji cela čaršija i ne dozvolite da vas ološ vuče za nos i zloupotrebljava. dokažite da mi nismo ničija prćija – već DRŽAVA Srbija.

”Pošta Srbije”  je javno preduzeće koje spada u najveće punioce budžeta. Novca u preduzeću ima, Vučić se hvali suficitom u državnom budžetu, doneta je odluka o vraćanju zarada svima – osim radnicima Pošte. Svako, ko je odlazio da plaća račun, može se uveriti da se ti ljudi ubijaju od rada, a godinama im se zarada nije povećala ni za dinar. Režim im šalje poruku da su zaposleni Pošte – građani  trećeg reda. Mediji uglavnom ignorišu štrajk, niko od zvaničnika se ne oglašava, sindikati se nevoljno uključuju u priču, najviše pod pritiskom radnika, pasivno i defanzivno. Vučić je dokazao da zna da konstruiše državno pitanje od jednog tviter ili fejsbuk komentara, a sada je upadljivo njegovo ignorisanje  ove krize koja može da se proširi na celu državu. Verovatno je razlog što se NE može racionalno objasniti tvrdoglavo kršenje prava radnika Pošte, nikakvim ekonomskim ili državnim razlogom. Pogotovo bi bilo naivno celu krizu svoditi na samovolju generalne direktorke, nebitnog SNS poltrona i postavljenika.

O čemu se ovde onda radi? Kakvi interesi stoje iza kršenja prava radnika, smišljenog srozavanja njihovog socijalnog statusa? Kakva poruka se ovim šalje radnicima i građanima Srbije?

Iz iskustva poslednjih 15 godina kalašnjikov-privatizacije, možemo zaključiti da se iza ovog skriva samo još jedna mafijaška kombinacija, koja će se sprovoditi korumpiranom, para-državnom strukturom. Očigledno je Pošta Srbije na meti kao javno preduzeće, a neki kriminalac iz vlasti se dosetio kako od toga da napravi zlatnu koku. Smišljeno i neopravdano srozavanje materijanog i pravnog statusa radnika Pošte, ima za cilj da u datom trenutku ubrza njihovu odluku da napuste preduzeće. Pošta će se razbiti, njeni poslovi preneti na privatna preduzeća i agencije za vršenje PTT usluga, a radnici će preko lizinga (a kako drugačije?) postati obespravljeno roblje. Građani će umesto sadašnjih 80 dinara po preporučenoj pošiljki, da plaćaju 200…300 dinara. Ne verujete? Pa pogledajte notare i privatne izvršioce – njihove ”usluge” su višestruko veće od onih koje je naplaćivala država.

Zato radnici moraju da istraju, a u ovom štrajku da vide ko je vera, a ko nevera. Videti sa kakvim ljudskim materijalom raspolažu i izdvojiti iz svojih radnih sredina najpoštenije i najhrabrije – zna se ko je aktivan i stoji na kapiji, ko je dobio suspenziju, ko poziva na odbranu prava, a ko kukumače i širi defetizam, ko je nezainteresovan i čeka da se drugi poture za njega, a ko zavlači i vara radnike. Građani moraju podržati radnike Pošte i boriti se za SVOJE javno preduzeće. Pozivamo državne organe, tužilaštva i naše policijske i vojne službe i sve patriote da rade svoj posao, provere navode o kojima bruji cela čaršija – narod ih plaća i to opravdano očekuje; ne dozvolite da vas ološ vuče za nos i zloupotrebljava, dokažite da mi nismo ničija prćija – već DRŽAVA Srbija!

Marko, Narodni front

Preuzeto sa sajta Narodni Front

Borba
Komentari

Najvažnije vesti