izvor: wikimedia commons

Spasilac Amerike

OVAJ AMERIČKI PREDSEDNIK JE UBIO BANKE! Vi ste leglo zmija i lopova

Kolumna09.12.2017. 11:34h 12:13h

U zapisniku sa sastanka između filadelfijskih bankara i predsednika SAD Endrjua Džeksona održanog u februaru 1834. godine između ostalog stoji i ovo:

"Gospodo, iz neposredne blizine sam posmatrao ponašanje Banke Sjedninjenih Država. Dao sam zadatke ljudima da prate vaše poslovanje i oni to rade već dugo. Uveren sam da ste iskoristili bankarske fondove da spekulišete sa onim što je hleb nasušni naše zemlje.

Kada ste zarađivali, delili ste profit između sebe, ali kada ste gubili, to bi prikazivali kao gubitak Banke SAD. Sada mi kažete, ako oduzmem imovinu banke i poništim njen statut, da ću da upropastim deset hiljada porodica.
To je možda tačno, gospodo, ali je to vaš greh, a ne moj.

Jer, ako vas pustim da nastavite, upropastiću pedeset hiljada porodica, i onda će to da bude moj greh.

Vi ste brlog zmija otrovnica i lopova. Odlučan sam da vas iskorenim, i tako mi svemogućeg, iskoreniću vas."

Endrju Džekson je zatvorio Rotšildove "Federalne rezerve", centralnu banku SAD, i od 1836. godine pa do 1913. godine SAD nisu imale centralnu banku. Mnogi smatraju da je ovo najprospteritetniji period za SAD.

Ono što se događalo od 1913. godine, uvođenjem privatnih "Federlnih rezervi" je najveća ekonomska i politička nepravda protiv naroda SAD, a posredno i protiv naroda sveta, ikada počinjena u istoriji.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti