Foto Pixabay

Na Kolarcu

CIKLUS VAZDUH! Prvi od pet elemenata filharmonijske sezone

Kultura04.10.2017. 16:09h 16:16h

Da li vazduh može da se čuje, Beogradska filharmonija će pokazati kroz dela Mendelsona, Veberna, Čajkovskog, a zajedno sa Antje Vajthas u Bramsovom violinskom koncertu

Otvaranje ciklusa "Vazduh", jednog od "Pet elemenata" nove filharmonijske sezone, zakazano je za petak 6. oktobra, pod palicom Danijela Rajskina, saopštila je danas Beogradska filharmonija. Da li vazduh može da se čuje, Beogradska filharmonija će pokazati kroz dela Mendelsona, Veberna, Čajkovskog, a zajedno sa Antje Vajthas u Bramsovom violinskom koncertu. Na sasvim različite načine, vazduh je prikazan u bajkovitom "Snu letnje noći" Mendelsona, koloritnom "Na letnjem vetru" Veberna i strasnoj "Buri" Čajkovskog, dodaje se u saopštenju.

"Izvodimo divno balansiran i vešto kreiran program sa specifičnom temom. Pored kompozicija koje imaju vazduh kao povezujuću nit, izvodimo i Bramsov koncert za violinu uz fantastičnu Antje Vajthas, pravu predstavnicu nemačke muzičke tradicije", rekao je Rajskin.

Okarakterisana kao jedna od najvećih violinistkinja našeg doba, Antje Vajthas će svojom muzičkom ličnošću i tehničkim majstorstvom ovo delo prikazati u punom sjaju, navodi se u saopštenju.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti