Flešmob stil

FILHARMONIJA ODUŠEVILA U MUZEJU SAVREMENE UMETOSTI! Bolero za kraj

Kultura27.10.2017. 12:05h 12:05h

U maniru flešmoba, 45 muzičara izvelo je Ravelov Bolero, tako što su se jedan po jedan pojavljivali na "sceni", predvođeni Felcom i to sa stepeništa odozgo.

Beogradska filharmonija večeras je predvođena šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, izbođenjem kompozicije "Bolero", priredila spektakl za kraj sedmodnevnog otvaranja Muzeja savremene umetnosti.

Više od 1.000 ljudi ostalo je u redu ispred muzeja pokušavajući da čuju nastup, saopštila je Filharmonija.
U maniru flešmoba, 45 muzičara izvelo je Ravelov Bolero, tako što su se jedan po jedan pojavljivali na "sceni", predvođeni Felcom i to sa stepeništa odozgo.

Najpre je perkusionista Aleksandar Radulović započeo čuveni ritam Bolera na dobošu, a ostali muzičari su lagano prilazili svirajući čuvenu temu.
Tokom 17 intenzivnih minuta svi filharmoničari su se sakupili na istom mestu dok se publika tiskala da vidi ovaj jedinstveni performans, opisuje se u saopštenju.

Poslednji taktovi Ravelove kompozicije su "eksplodirali" uz ogroman aplauz i oduševljenje posetilaca koji su uspeli da uđu u muzej.
Izvođenje jednog od najpopularnijih dela klasične muzike, koje je u vremenu nastanka predstavljalo veliku avangardu, bilo je finale filharmonijskih performansa u Muzeju savremene umetnosti.

Uz čuvenog HK Grubera, jednog od najtraženijih austrijskih kompozitora, muzičari su prethodno izveli delove njegovog kultnog "Frankenštajna" i sa sjajnom Branislavom Podrumac, sopranom u ulozi recitatora, numere iz Voltonove "Fasade".

Borba
Komentari

Najvažnije vesti