izvor: wikipedia

Poznati američki pesnik srpskog porekla u Beogradu

Književno veče Čarlsa Simića

Kultura28.08.2017. 12:09h 12:09h

Čitaoci će imati priliku da prisustvuju retrospektivi poezije Čarlsa Simića od njegovih ranih do najnovijih pesama

Jedan od najznačajnijih savremenih svetskih pesnika i esejista, Čarls Simić dolazi u Beograd, gde će krajem ove nedelje boraviti nekoliko dana i, kao gost svog srpskog izdavača Arhipelaga, imati nekoliko književnih događaja.
Glavni događaj jeste književno veče Čarlsa Simića koje će se održati u četvrtak 31. avgusta s početkom u 20 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda.
Čitaoci će imati priliku da prisustvuju retrospektivi poezije Čarlsa Simića od njegovih ranih do najnovijih pesama, kao i razgovoru o njegovim esejima, poetici i sećanjima na Beograd.
Prethodna dva gostovanja Simića, u oktobru 2006. i u maju 2011. godine, predstavljaju neke od najuzbudljivijih književnih programa u Beogradu u protekle dve decenije, poseća u saopštenju Arhipelag.
Tokom boravka u Beogradu Simić će imati više susreta sa srpskim piscima i posetiti Srpski PEN centar.
Čarls Simić je ovogodišnji dobitnik Zlatnog venca Struških večeri poezije, jedne od najvažnijih evropskih nagrada za poeziju.
Rođen u Beogradu 1938. godine, Čarls Simić, američki pesnik i esejista srpskog porekla, preveden je na sve veće svetske jezike.

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti