izvor: logo nušićijade

Festival "Nušićijada" biće održan u Ivanjici od 24. do 27. avgusta

"Opšti džumbus" u Ivanjici

Kultura22.08.2017. 14:43h 14:43h

U subotu 26. avgusta nastupiće holandski bend 'Spijkers', a prvi put će gostovati i ulični teatar iz Krakova

Festival "Nušićijada" biće održan u Ivanjici od 24. do 27. avgusta pod sloganom "Opšti džumbus" uz bogat kulturno-umetnički program, a obeležiće pola veka od svog začetka, najavili su danas organizatori.
Na konferenciji za novinare u prostorijama Udruženja novinara Srbije u Beogradu najavljeno je da je i ove godine uloga prvog čoveka Ivanjice dodeljena "Branislavu Nušiću", odnosno glumcu Pozorišta na Terazijama Milanu Milosavljeviću, koji će preuzeti ključeve grada na tri dana kao predsednik opštine.
Milosavljević je rekao da za vreme trajanja festivala Ivanjica postaje "grad koji diše jednom dušom".
Koordinatorka festivala Vera Jovanović rekla je da je poruka ovogodišnjeg festivala da nastavi da živi i postane model za druge zajednice u Srbiji.
Jovanović je najavila bogat i kvalitetan program i dodala da će prvi put u Ivanjici nastupati bend iz inostranstva.
"U subotu 26. avgusta nastupiće holandski bend 'Spijkers', a prvi put će gostovati i ulični teatar iz Krakova", objasnila je Jovanović.
Ona je kazala da će na koncertima publika moći da čuje Sergeja Ćetkovića, bend "Piloti" i crnogorsku grupu "Who See", a od humorista prisutne će zabavljati Zoran Kesić i ekipa Njuz. net-a, Draža Petrović i drugi.
Ona je najavila "šaljive" nagrade i oživljavanje filmse scene na otvorenom gde će u parku Zdravko Šotra otvoriti dokumentaran film.
Glumac i učesnik festivala Zoran Kesić je rekao da za njega "Nušićijada" predstavlja "živost, prepun osmeha i lepih ljudi".

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti