izvor: pixabay.com

Filmski festival osoba sa invaliditetom u centru "Sava"

Osmi Bosifest festival u oktobru

Kultura06.09.2017. 11:22h 11:22h

Pokreni promenu je slogan ovogodišnjeg festivala dokumentarnog žanra

Beogradski internacionalni filmski festival osoba s invaliditetom – Bosifest, pod sloganom "Pokreni promenu" biće održan od 10. do 12. oktobra u Centru "Sava", najavili su danas organizatori.
Bosifest, koji će u oktobru biti organizovan osmi put je jedinstven filmski festival i u svetskim okvirima, "jer je kompletan program posvećen temama života osoba sa invaliditetom".
Filmovi koji se prikazuju relevantna su i zapažena ostvarenja dokumentarnog žanra, navodi se u saopštenju "U svetu u kome se solidarnost i empatija sve više potiskuju i gube, filmovi koje ćemo imati prilike da vidimo na Bosifestu nas, pre svega, upućuju da razmislimo o tim bazičnim vrednostima humanog društva", kaže direktor Bosifesta Darko Ivić, On je naveo i da će na Bosifestu biti prikazani posebni filmovi sa posebnim ličnostima, koje, kako je rekao "nisu drugačije zbog svog invaliditeta već zbog permanentne borbe i slavljenja života" "Hrabrost u izrazu, temi, postupku, doticanju iracionalnog, otvorenost pogleda tamo gde je društvo hendikepirano slepim mestima, sve to odlikuje filmove ovogodišnje selekcije", kaže Ivić, navodi se u saopštenju.

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti