Izvor: pixabay.com

Simfonisjski orkestar i Hor RTS svirali na Tašu pred 15 hiljada ljudi

Zvezdana muzička noć na Tašu

Kultura02.09.2017. 13:57h 13:57h

Beograd je još jednom dokazao da ima publiku za kvalitetne kulturne sadržaje. Vlasnici medija neka se zamisle.

Simfonijski orkestar i Hor RTS pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića priredili su u petak uveče veličanstven koncert za više od 15 hiljada posetilaca na stadionu Tašmajdan.
Kao specijalni gosti zvezdane muzičke noći, Hor Kolibri je kod mnogih posetilaca probudio nostalgiju, dok je proslavljeni tenor Amadi Lage pružio sasvim jedinstveni užitak svim prisutnima.
Pored publike na stadionu, oko hiljadu ljudi koji su uživo u Tašmajdanskom parku putem video projekcije pratili maestralan koncert, potvrdilo je da je Beograd grad kulture, saopštili su organizatori.
Više od 170 izvođača muzikom je povelo publiku na putovanje oko sveta, spajajući virtuoznim melodijama Evropu, Ameriku, Bliski i Daleki istok.
Tako je iz Srbije, druga po redu Noć muzike krenula na proputovanje kroz više od 20 zemalja prevođena najdivnijim tonovima poznatih kompozicija poput Kan kana, Sirtakija, Karmen, Žikinog kola i Moravca, Nesun Dorme, O Fortune i mnogih drugih.
Atmosfera na koncertu kulminirala je kada su se začuli prvi taktovi "Marša na Drinu" dok je publika stajaćim ovacijama u ritmu koračnice ispratila neverovatnu izvedbu ovog dela.

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti