izvor: Gage Skidmore, flickr

Pomahnitali bogataš

TRAMP UBIO BUDŽET ZA 1000 MILIJARDI! Pravi RAJ za bogate i PAKAO za siromašne

Svet25.12.2017. 13:33h 13:33h

Tramp je prošle nedelje, u obraćanju novinarima u Ovalnoj sobi pre potpisivanja zakona o poreskim reformama, naglasio da će o veličini smanjenja poreza "govoriti cifre"

Izmene poreskog zakona, koji je potpisao američki predsednik Donald Tramp, umanjiće federalne prihode za više od 1.000 milijardi dolara u narednoj deceniji.

To se navodi u izveštaju nepristrasnog Zajedničkog komiteta o oporezivanju SAD, čiji su zaključci u suprotnosti sa argumentima Trampove administracije i republikanaca u Kongresu o brojnim benefitima novih poreskih reformi po američku ekonomiju, navodi njujorška agencija "Blumberg".

Smanjenje poreza preduzećima i pojedincima će doprineti tome da bruto domaći proizvod SAD poraste za oko 0,7 odsto u periodu od deset godina, odnosno za 451 milijardu dolara, prema procenama Komiteta.

Tramp je prošle nedelje, u obraćanju novinarima u Ovalnoj sobi pre potpisivanja zakona o poreskim reformama, naglasio da će o veličini smanjenja poreza "govoriti cifre", javila je agencija AP.

Zakon o poreskoj reformi obezbeđuje izdašno smanjenje poreza za korporacije i najbogatije Amerikance, a manje za porodice iz srednje klase i one sa niskim prihodima, navodi AP.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti