izvor: pixabay.com

Sprega krupnog kapitala

SINDIKAT FABRIKE ZASTAVA POKREĆE PITANJE ZAKONITOSTI RADA BANAKA

Vesti21.02.2018. 12:01h 12:01h

Oko 2.500 radnika fabrike Zastava oružje bilo je zatečeno postupkom pojedinih banaka koje su po nalogu direktora "Zastave" povukle uplate ličnih dohodaka zato što Štrajkački odbor nije pristao da potpiše prekid štrajka.

Sindikat fabrike Zastava oružje iz Kragujevca najavio je da će pokrenuti pitanje zakonitosti rada banaka koje su novac uplaćen na račune zaposlenih povukle nekoliko sati posle uplate.

Zaštitu prava korisnika računa Sindikat će zatražiti od Narodne banke Srbije (NBS) koja sporovodi postupak kontrole i nadzora rada banaka.

Uplate su povučene sa računa radnika po nalogu Nadzornog odbora i direktora, jer Štrajkački odbor nije pristao da potpiše sporazum o prekidu štrajka zbog toga što nije bio ispunjen nijedan od sindikalnih zahteva, rečeno je FoNetu u Sindikatu.

U tom sindikatu smatraju da su pojedine banke, u velikom broju slučajeva, postupale suprotno odredbama nekoliko zakona i da su, "bez znanja i saglasnosti vlasnika računa raspolagale novcem koji se pojavio na računima zaposlenih, nakon uplate".

Oko 2.500 radnika fabrike Zastava oružje bilo je zatečeno postupkom pojedinih banaka koje nisu poštovale načela savesnosti i poštenja i postupile su suprotno dobrim poslovnim običajima između ugovornih strana, ocenjuju u fabričkom sindikatu.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti