Foto Promo

U vinu je istina

Vinski maraton na Paliću

Zabava18.09.2017. 14:35h 11:23h

Na Paliću se nalaze neke od najboljih vinarija u zemlji, a cilj manifestacije je da se turistima dočara proces proizvodnje izvanrednih vina

Manifestacija Vinski maraton se po prvi put organizuje u Srbiji i biće održana od 22. do 24. septembra na Paliću, navodi se u današnjem saopštenju.
Jedna od najboljih vinskih regija će biti domaćin ove jedinstvene manifestacije, koja je namenjena svima koji žele da uživaju u prirodi, dobrom vinu, gastronomiji, trčanju, rekreaciji i pre svega – dobroj zabavi.

Na Paliću se nalaze neke od najboljih vinarija u zemlji, tako da je, pored trčanja, rekreacije i odlične muzike, cilj ove manifestacije i da se posetioci upoznaju sa procesom proizvodnje izvanrednih vina, kao i da uživaju u njihovim ukusima uz odličnu domaću hranu.
Tokom tri dana manifestacije, za sve posetioce pored Vinske trke (21,1 km) i Trke uživanja (6 km) kroz vinograde, biće organizovan i bogat zabavni program, interesantna takmičenja i vinske ture.

Foto PromoFoto Promo

U okviru Degustacione zone na Velikoj terasi predstaviće se vinarije učesnice Vinskog maratona, a posetioci će moći da degustiraju najbolja lokalna vina, sireve i gurmanske specijalitete.
Biće održane i vinske radionice s temama: "Šta treba znati o vinu", "Vinski bonton", "Slaganje hrane i vina", "Tipična vina iz okoline Palića i regiona".
Biće organizovane i zabavne trke u kotrljanju buradi i trke s punim čašama vina, a veseli Vinski brod će ploviti jezerom uz zvuke tamburice i degustaciju vina.

U subotu, 23. septembra od 12.00 do 19.00 časova, na svakih sat vremena će biti organizovane vinske ture, za koje će posetioci moći da se prijave na licu mesta na Info pultu manifestacije kod Velike terase.
Na centralnoj bini kod Velike terase u subotu 23. septembra biće održani i besplatni koncerti Del Arno Benda, The Beatles tribute benda The Bestbeat i odličnog instrumentalnog benda Fish in oil, kao i subotičkog džez benda Iz principa.

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti