Foto FIBA

Dobrodošli momci

Veličanstven doček košarkaša ispred skupštine

Sport18.09.2017. 20:01h 20:33h

Svečani doček muške košarkaške reprezentacije Srbije, koja je na Evropskom prvenstvu u Istanbulu osvojila srebrnu medalju, održan ispred Starog dvora

Oko 20.000 ljudi dočekalo košarkaše Srbije koji su po ko zna koji put obradovali naciju. Sa Evropskog prvenstva su se vratili sa srebrom, ali je njihov uspeh ravan osvajanju titule zbog okolnosti pod kojima su došli do medalje i zato im je od 19 časova bio priređen doček na balkonu Skupštine grada.

Njima je ovo treća srebrna medalja u poslednje četiri godine na velikim takmičenjima. Izabranici Aleksandra Đorđevića su do sada osvojili srebrna odličja i na Svetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama.  

"Orlovi" su otkrili i ritual pred svaki trening, odnosno pre i posle svake utakmice, a to je da se okupe svi zajedno, upitaju ko je najbolji i onda uzviknu "Srbija"!

Košarkaši su i na aerdromu bili dočekani ovacijama i aplauzima, a kasnije su se u hotelu Kraun Plaza novinarima obratili i selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, kapiten srpskog tima Milan Mačvan, član najbolje petorke Evropskog prvenstva Bogdan Bogdanović i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović. 

 

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti