izvor: flickr.com

Veliki brat

CENZURISAĆE FEJSBUK! Razlog je navodno rusko mešanje u izbore u SAD (VIDEO)

Tech22.09.2017. 17:30h 17:37h

Mark Cukerberg, vlasnik Fejsbuka, kaže da je odzvonilo reklamiranju političkih pokreta na toj mreži a sve opravdava navodnim mešanjem Rusije na proces izbora u SAD

U obraćanju uživo na Fejsbuku, vlasnik ove društvene mreže Mark Cukerberg je izjavio da će da pooštri stav prema političkom reklamiranju. Razlog je navodno širenje lažnih vesti i pokušaj da se utiče na izborne rezultate na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Državama. U petominutnom obraćanju, Cukerberg najavljuje ukidanje naloga, stranica i grupa, koje krše, za sada nedefinisane politike koje će da donese Fejsbuk, u saradnji sa vlastima SAD. Cukerberg je najavio i pooštrenje kriterijuma i za plaćeno reklamiranje.

U dvopartijskom sistemu u SAD i u sistemu predstavničkih demokratija širom sveta, ovakva pravila pojačavaju šanse partijama koje su u vlasti ili su etablirane u političkom procesu, a ukidaju mogućnost autsajderima, grassroot pokretima i individuama koje se bore za prava, slobodu i demokratiju, da javno šire svoje ideje.

Jasno je da će, ukoliko se najavljeno primeni, Fejsbuk da postane oglasna tabla američkog kapitalističkog establišmenta i americi bliskih režima.

Korisnici fejsbuka će ili da budu tupavi potrošači ili će da budu ućutkani.

Nova ofanziva, u borbi za za neutralnost interneta, počinje.

Live discussing Russian election interference.

Live discussing Russian election interference and our next steps to protect the integrity of the democratic process.

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, September 21, 2017

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti