izvor: Leo Hidalgo, flickr

Dani filma

SLOBODNA ZONA U 6 BIOSKOPSKIH DVORANA! Festival se održava u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Kultura21.10.2017. 10:42h 10:42h

Na 13. festivalu biće prikazano više od 45 igranih i dokumentarnih, kratkih i dugometražnih ostvarenja iz čitavog sveta.

Filmski festival Slobodna zona biće održan od 1. do 6. novembra u šest bioskopskih dvorana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Na 13. festivalu biće prikazano više od 45 igranih i dokumentarnih, kratkih i dugometražnih ostvarenja iz čitavog sveta.

Dokumentarni mjuzikl u režiji Ugisa Oltea i Mortena Travika "Dan oslobodjenja", koji prati posetu i koncert slovenačkog benda "Laibach" u Severnoj Koreji, svečano će 1. novembra u 20 sati otvoriti ovogodišnju Slobodnu zonu.

Poslednjeg dana festivala - 6. novembra, biće dodeljene četiri nagrade koje dodeljuju dva stručna i jedan omladinski žiri.

Publika će, kao i svake godine, glasati za svoje favorite, a pored nagrade publike odlučivaće svojim glasovima i koji filmovi će na proleće 2018. krenuti na Turneju po Srbiji.Ovogodišnju Slobodnu zonu podržali su Ministarstvo kuture i informisanja Republike Srbije, Rekonstrukcija Ženski fond, Francuski institut, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Kanadska ambasada i Ambasada Norveške u Beogradu.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti