izvor: wikimedia commons

Prva zvezdina zvezda

OTKRIVEN SPOMENIK RAJKU MITIĆU ISPRED ZVEZDINOG STADIONA! Legenda živi večno (VIDEO)

Sport18.11.2017. 16:06h 16:09h

Rajko Mitić je bio igrač Crvene zvezde od njenog osnivanja, trener i prva zvezdina zvezda.

Spomenik nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde Rajku Mitiću svečano je danas otkriven ispred stadiona u Ljutice Bogdana.

"Hvala svima prisutnima. Kao najstariji živi zvezdaš želim da zahvalim Rajku. Rano se videlo da će on biti veliki igrač. Moj lepi Rajko, gromada od čoveka. On je udario temelje društvu i fudbalskom klubu. Neka živi duh legende Rajka Mitića i neka poživi naša Crvena zvezda", rekao je Miodrag Petrović, najstariji živi saigrač Rajka Mitića.

Prisutne su bile brojne legende Zvezde poput Dragoslava Šekularca, Dušana Savića i Vladice Popovića, funkcioneri crveno-belih, a došao je i nekadašnji fudbaler Partizana Marko Valok.

Vladica Popović je rekao da je mnogo naučio od Mitića.
"Pokušavao sam da ga imitiram, ali je to bilo veoma teško. Danas ti se bata Rale odužujemo kako se i treba odužiti. Ponosni smo na tvoje delo", kazao je Vladica Popović.

Mitićev biograf Branislav Jocić rekao je da Crvena zvezda može ponosno da se oduži svojoj legendi i "jedinstvenom fudbaleru".

"Ovo je dan kada se klub vratio samom sebi, a stadion je dobio izgled kakav je zaslužio. Ovo je spomenik ne samo Rajku, već i celoj njegovoj generaciji", rekao je i dodao da je još legendi zaslužio spomenik.

Rajko Mitić je bio igrač Crvene zvezde od njenog osnivanja, a bio je i trener najtrofejnijeg srpskog kluba.

Takodje, Rajko Mitić je "prva Zvezdina zvezda".

Borba
Komentari

Najvažnije vesti