izvor: Global Panorama, flickr

Beč traži službu

AUSTRIJA TRAŽI OSNIVANJE TAJNE POLICIJE! Zadatak hvatanje islamista

Svet02.10.2017. 11:47h 11:47h

Austrijska vojska trenutno ima kontraobaveštajnu službu koja se bavi "unutrašnjim stvarima", ali i pribavlja informacije iz inostranstva

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Sobotka želi uspostavljanje unutrašnje službe bezbednosti, kako bi se efikasnije vodila borba protiv islamističkih mreža u zemlji. Najavio je da će o svrsishodnosti takve službe konsultovati domaće i strane eksperte.

Osim Austrije samo dve članice EU nemaju civilnu obaveštajnu službu, koja se, inače, bavi prikupljanjem i analizom informacija iz zemlje, objasnio je on u izjavi za više dnevnih listova.

Austrijska vojska trenutno ima kontraobaveštajnu službu koja se bavi "unutrašnjim stvarima", ali i pribavlja informacije iz inostranstva.
Sobotka ističe da sredstvima koja trenutno postoje nije moguće voditi istragu protiv mreža islamističkih ili mafijaških grupacija, kao i da se ne mogu efikasno suprotstaviti opasnim tendencijama radikalizacije i organizovanog kriminala.

Kao zadatak unutrašnje obaveštajne službe on je naveo istraživanje, nadziranje Muslimanskog bratstva i drugih radikalnih islamističkih grupa u Austriji.
"Takve mreže moraju biti detektovane kako bismo znali šta nas očcekuje", rekao je Sobotka.
 

Borba
Komentari

Najvažnije vesti