izvor: André-Pierre du Plessis, flickr

Sve zbog Monsanta

BASF KUPUJE DEO BAJERA! U pitanju prodaja agrohemijskog biznisa

Svet13.10.2017. 12:42h 12:42h

Sporazum s BASF-om, vredan 5,9 milijardi evra, obuhvata Bajerov posao u sektoru istraživanja i proizvodnje žitnih semena

Nemački hemijski i farmaceutski gigant Bajer najavio je danas više milijardi evra vredan sporazum o prodaji svog agrohemijskog poslovanja rivalskoj kompaniji BASF, kako bi sebi olakšao put za planirano preuzimanje američkog proizvođača semena i pesticida - Monsanta.

Sporazum s BASF-om, vredan 5,9 milijardi evra, obuhvata Bajerov posao u sektoru glufosinat-amonijum herbicida, što znači "u suštini sve" njegove jedinice za žitna semena i povezane aktivnosti u oblasti istraživanja i razvoja, navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

"Aktivno smo pristupili rešavanju potencijalnih regulatornih problema, s ciljem da olakšamo uspešno okončanje transakcije s Monsantom", rekao je generalni direktor Bajera, Verner Bauman.

Najavljena prodaja Bajerovog agrohemijskog biznisa utiče na više od 1.800 zaposlenih, a BASF pristaje da garantuje njihova radna mesta u periodu od tri godine nakon potpisivanja ugovora.
 

Borba
Komentari

Najvažnije vesti