izvor: (Mick Baker)rooster, flickr

Bregzit

CENKAJU SE KAO NA PIJACI! Unija traži 60, Britanija daje 50 milijardi za BREGZIT

Svet29.11.2017. 11:24h 11:24h

Ukoliko je dogovor o ceni Bregzita zaista postignut, na samitu EU 14. i 15. decembra najverovatnije će biti odlučeno da se pregovori usmere na trgovinske odnose.

Velika Britanija i Evropska unija postigli su načelni dogovor o finansijoj obavezi Ujedinjenog kraljevstva prema Uniji, preneo je Dejli Telegraf.

Evropska unija je tražila od Britanije 60 milijardi evra, a pozivajući se na neimenovane izvore list prenosi da će Ujedinjeno kraljevstvo platiti između 45 i 55 milijardi evra, u zavisnosti od toga kako dve strane tumače dogovorenu metodologiju.

Dogovor je postignut uoči ključnog sastanka britanske premijerke Tereze Mej i predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera, koji je zakazan za ponedeljak.

Evropska komisija nije želela da komentariše navode Dejli Telegrafa, a neimenovani funkcioner britanske vlade rekao je za taj list da ne zna za dogovor.

Ukoliko je dogovor o ceni Bregzita zaista postignut, na samitu EU 14. i 15. decembra najverovatnije će biti odlučeno da se pregovori usmere na trgovinske odnose nakon konačnog izlaska Britanije iz Unije.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti