izvor: Thore Siebrands, flickr

Global citizen na Svetom Stefanu

DE NIRO O IZLASKU SAD IZ KLIMATSKOG SPORAZUMA: Tramp ne zna šta čini

Svet21.10.2017. 11:09h 11:09h

De Niro je bio jedan od učesnika "Global citizen foruma", koji je na Svetom Stefanu okupio poznata svetska imena iz oblasti politike, akademske zajednice, biznisa i šou biznisa

Holivudski glimac Robert de Niro oštro je u petak kritikovao odnos Sjedinjenih Američkih Država prema klimatskim promenama i odluku američkog predsednika Donalda Trampa da SAD izadju iz medjunarodnog Sporazuma o klimatskim promenama.

Kao jedan od poznatih kritičara politike američkog poredsednika, De Niro je na četvrtom "Global citizen forumu" na Svetom Stefanu rekao da ne može da zamisli da Tramp do kraja četvorogodišnjeg mandata ostane na poziciji predsednika."Nemam konkretan odgovor na to je li medjunarodna zajednica učinila dovoljno da se izborimo protiv klimatskih promena, ali znam da bismo trebali učiniti više. Na žalost, u mojoj zemlji imamo administraciju koja u tom smislu ne pomaže. Ali, pokazuje na zanimljiv način kako joj se ljudi suprotstavljaju i ne uvažavaju nas koji smo nekada bili lideri (u toj oblasti)", rekao je De Niro.

Po njegovim rečima, SAD "imaju lidera koji ne zna šta čini i koji nije lider".

"Što pre da ude podvrgnut impičmentu, jer ne mogu da zamislim da bude na toj poziciji još tri godine, ili bude zatvoren, Želimo da se vratimo u realan život i pomognemo da ponovo budemo lideri", dodao je holivudski glumac.

De Niro je bio jedan od učesnika "Global citizen foruma", koji je na Svetom Stefanu okupio poznata svetska imena iz oblasti politike, akademske zajednice, biznisa i šou biznisa, a koji su raspravljali na temu "Mogućnosti u doba neizvesnosti".

Na forumu su učestvovali bivši komandant NATO snaga za Evropu Vesli Klark, bivši predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, motivacioni govornik Robert Šarma, direktorka Uneska Irina Bokova, supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera Čeri Bler, bivši bugarski predsednik Petar Stojanov, kao i osnivač foruma Armand Arton i drugi.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti