izvor: Convergència Democràtica de Catalunya Follow, flickr

Oštar odgovor

PREDSEDIK KATALONIJE: Španija da ne ucenjuje. Ili pregovori ili nezavisnost

Svet19.10.2017. 15:24h 15:24h

Nakon objavljivanja Pudždemonove poruke, Vlada Španije je saopštila da je Rahoj za subotu zakazao vanrednu sednicu na kojoj će biti pokrenuta procedura za aktiviranje člana 155 Ustava Španije

Predsednik Katalonije Karles Pudždemon poručio je danas premijeru Španije Marijanu Rahoju da će proglasiti nezavisnost ukoliko ne prihvati pregovore ili ako odluči da suspenduje katalonsku autonomiju.

To se navodi u pismu koje je Pudždemon uputio Rahoju nekoliko minuta pre isteka roka za izjašnjavanje, koji mu je premijer Španije dao.
Rahoj je pre nekoliko dana zapretio da će iskoristiti ustavna ovlašćenja i suspendovati autonomiju Katalonije ukoliko Pudždemon danas do 10 časova javno ne saopštio da je odustao od proglašenja nezavisnosti.

Nakon objavljivanja Pudždemonove poruke, Vlada Španije je saopštila da je Rahoj za subotu zakazao vanrednu sednicu na kojoj će biti pokrenuta procedura za aktiviranje člana 155 Ustava Španije, preno je AP.

Vlada će u subotu usvojiti mere koje će biti prosleđene Senatu, kako bi se zaštitio interes svih Španaca, navodi se u saopštenju španske vlade.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti