izvor: Gage Skidmore, flickr

Briga ih za narod

TRAMP SMANJUJE POREZ BOGATAŠIMA! Uteruje sirotinju u ogromne dugove

Svet02.11.2017. 17:37h 17:40h

Bogati Amerikanci, poput Trampa, imaće koristi od ukidanje poreza na imovinu.

Republikanci u Predstavničkom domu Kongresa SAD su predložili plan poreske reforme kojim bi se smanjili porezi za korporacije i bogataše, kao i porezi za višu i srednju klasu Amerikanca. Predloženi zakon će da poveća deficit za 1.500 milijardi dolara, što država može da nadoknadi jedino pozajmljivanjem novca od centralne banke.

Reforma poreskog sistema, odnosno smanjenje poreza je prva na listi prioriteta administracije predsednika Donalda Trampa i republikanca koji imaju većinu u oba doma Kongresa, budući da predlog za ukidanje Obamaker zdravstvenog osiguranja.

Predlog će da doda 1.500 milijardi dolara na postojeći američki dug u narednih deset godina pošto su republikanci odustali od fiskalne discipline kako bi se dodvorili višoj i srednjoj klasi i pobedili uoči izbora sledeće godine za Kongres, ocenjuje Asošijetid pres.

Porodice iz srednje klase će plaćati manje zahvaljujući udvostručavanju standardnih odbitaka i povećanja poreskih kredita za decu. Bogati Amerikanci, poput Trampa, imaće koristi od ukidanje alternativnog minimalnog poreza i poreza na imovinu.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti