izvor: izvor: @carrizosacarlos, twitter, Karlos Karizosa

Druga strana

ZA I PROTIV KATALONSKE NEZAVISNOSTI! Opoziciona Građanska partija pocepala deklaraciju

Svet27.10.2017. 14:50h 14:56h

Opozicija u parlamentu Katalonije kaže da deklaracija nezavisnosti ostavlja one Katalonce koji nisu za otcepljenje bez vlade.

Portparol opozicione partije koja se protivi nezavisnosti Katalonije Karlos Karizosa pocepao je primerak deklaracije nezavisnosti, rekavši da secesionisti pokušavaju da izvrše udar protiv demokratije u Španiji, javio je AP.

Karizosa, koji predstavlja Građansku partiju, je rekao da deklaracija nezavisnosti ostavlja one Katalonce, koji nisu za otcepljenje bez vlade, dodajući da njegova partija neće dozvoliti uništavanje Katalonije.

"Sa ovim papirom pretvarate Katalonce koji vas ne slede u siročad bez vlade i zato vam Grđanska partija neće dopustiti da uništite Kataloniju", istakao je Karisoza.

Danas je tužan i dramatičan dan, ovo je dan kad secesionisti izvode udar protiv demokratije, rekao je on. AP podseća da zagovornici otcepljenja imaju malu većinu u parlamentu Katalonije.

Nekoliko stotina gradonačelnika iz mesta širom Katalonije skandiralo je "Nezavisnost" u zgradi regionalnog parlamenta pred zakazano glasanja o nezavisnosti, javio je AP.

Gradonačelnici su skandirali i podizali u vis ceremonijalne štapove koji predstavjaju njihova ovlašćenja. Gradonačelnik grada Alp u Pirinejima je izjavio da je ovo istorijski dan kojim započinje novo poglavlje Katalonije kao nezavisne zemlje.

 

Borba
Komentari

Najvažnije vesti