izvor: pixabay.com

Francuski parlamentarci u borbi protiv korupcije

Zakon o moralnosti političkog života

Svet03.08.2017. 15:54h 15:54h

Komunistički poslanik izjavio: Slon je rodio miša

Francuski parlament je danas usvojio zakon o moralnosti političkog života, kojim se zabranjuje političarima da zapošljavaju članove svojih porodica. Zakon zabranjuje ministrima, poslanicima i članovima lokalnih vlasti da zapošljavaju venčane ili nevenčane supružnike, roditelje i decu pod pretnjom kazne od tri godine zatvora i 45.000 evra.
Posebno je bio pogodjen kandidat desnice Fransoa Fijon, osumnjičen da je svojoj supruzi i deci obezbedio fiktivne poslove parlamentarnih saradnika.
Poslanici vladajuće većine su aplaudirali nakon glasanja o zakonu.
Komunistički poslanik Pjer Darevil je prokomentarisao da je "slon rodio miša".
Čak i simulacija borbe protiv korupcije koju sprovode neoliberalne vlasti u Francuskoj mnogo više nego što su učinile vlasti u Srbiji u protekle dve decenije.
U Srbiji u tome prednjači vladajuća stranka SNS koja se bukvalno pretvorila u "biro za zapošljavanje" koji svoje članove propagandne mašinerije, popularno nazvane "botovi" zapošljava u institucijama vlasti, ministarstvima i lokalnoj samoupravi a drugim članovima i prisilnim simpatizerima i njihovim porodicama nudi slabo plaćene poslove ili ucenjuje građane uslovljavajući ih gubitkom radnih mesta.
 

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti