izvor: Jason Meredith, flickr

Otvoreno pismo

DEONIČARI EPLA: Deca su navučena na Epl gedžete. Potrebne mere za suzbijanje zavisnosti

Tech08.01.2018. 12:11h 12:11h

Predložene mere uspostavljanje komisije koja uključuje stručnjake za razvoj dece, pružanje informacija istraživačima i unapredjivanje softvera kako bi se omogućilo roditeljima da bolje zaštite zdravlje svoje dece.

Investitori američkog tehnološkog giganta Epl (Apple) pozvali su proizvodjača ajfona da preduzme mere za suzbijanje rastuće zavisnosti od pametnih telefona medju decom.

Jana Partners LLC i Kalifornijski državni sistem za penzionisane nastavnike (CalSTRS) objavili su u otvorenom pismu da kompanija Epl mora da ponudi više izbora i alatki kako bi pomogla deci u borbi sa zavisnošću od gadžeta.

Kako navodi agencija AP, ta dva investitora zajedno kontrolišu deonice kompanije Epl u vrednosti od dve milijarde dolara.

Oni su predložili uspostavljanje ekspertskog komiteta, uključujući i stručnjake za razvoj dece, pružanje dodatnih informacija istraživačima i unapredjivanje softvera za mobilne telefone kako bi se omogućilo roditeljima da bolje zaštite zdravlje svoje dece.

U otvorenom pismu se citiraju brojne studije i istraživanja o tome kako korišćenje mobilih telefona i društvenih mreža negativno utiče na mentalno i fizičko stanje kod dece.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti