izvor: Francois Lamotte, flickr

Recept dana

RIŽOTO SA TIKVICAMA I PILETINOM! Lagano i ukusno jelo

Ukusno06.10.2017. 13:52h 13:52h

Pripremite ovo lagano i ukusno jelo na brzinu, otvorite flašu dobrog belog vina i uživajte

Sastojci:

100 grama belog pirinča
3 tikvice
400 grama pilećeg belog mesa
100 grama neutralne pavlake
so
biber
kurkuma
začin C
peršun
beli luk
parmezan

Priprema:

1. Skuvajte pirinač sa malo soli.
2. Na malo ulja ili u keramički tiganj dodajte piletinu, posolite, pobiberite, dodajte kurkumu i začin C po ukusu i dinstajte bez poklopca.
3. Kada piletina pobeli, dodajte tikvice i dinstajte još desetak minuta.
4. Pošto je meso gotovo, dodajte jedan zgnječen čen belog luka i nekoliko sitno seckanih strukova peršuna.
5. Na kraju dodajte pirinač i neutralnu pavlaku i sve umešajte.
6. Sladokusci mogu da pojačaju ukus sa malo parmezana, ali nije obavezno.

Uz ovo jednostavno jelo dobro se slaže belo vino. Ako jedete rižoto sa parmezanom preporučujemo malo oštriji Šardone, a bez sira ukuse otkrivaju Tamjanika ili Muskat krokan. Ljubitelj crvenog vina uz ovo jelo mogu da probaju Pino noar.


 

Borba
Komentari