izvor: pinterest

Bavarski recept za ukusno a štedljivo jelo

Napravite knedle od starog hleba

Uradite sami22.08.2017. 15:13h 15:14h

Spojite lepo i korisno. Iskoristite stari hleb i napravite od njega ukusan prilog kuvanim jelima.

Sastojci:

  • oko 500 g starog hleba
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 češanj belog luka
  • 1 svežanj peršuna
  • 10 g putera
  • 1/4 litre mlakog mleka
  • 3 komada jaja
  • so
  • biber
  • 1 kašika brašna

Priprema za 2 porcije; Vreme spremanja: 35 minuta; 550 kalorija po porciji

Očistite crni i beli luk, sitno naseckajte i kratko upržite u vrelom puteru. Dodajte naseckani peršun, promešajte i ostavite da se ohladi.
Stari hleb isecite na tanke kriške i u velikoj činiji polite mlakim mlekom.

Dodajte jaja, so i biber i sve to promešajte. Dodajte smesu sa crnim lukom i peršunom, i na kraju jednu kašiku brašna. Ako je smesa perviše retka dodajte prezle da se stegne.

Vlažnnim rukama napravite knedle srednje veličine i stavite ih u kipuću slanu vodu da se kuvaju 15-tak minuta, ali voda ne sme da provri.
Knedle su kuvane kada počnu da izlaze na površinu.

U Bavarskoj se knedle najčešće služe uz pečenje sa sosom i kuvanim plavim kupusom, ili sa pečurkama u sosu. Takođe su dobar prilog gulašu.

Borba.rs
Komentari