izvor: pixabay.com

Recept nedelje

Pohovane paprike sa kačkavaljem

Uradite sami14.09.2017. 14:31h 14:31h

Lagano i brzo jelo za jesenje popodne

1. Ispecite paprike na ringli ili roštilju. Uz paprike zbog ukusa pecite deblje kolutove crnog luka. Ostavite paprike ih da se ohlade.


2. Oljuštite parike, posolite i ostavite pola sata da puste svoj sok.
3. Isecite kačkavalj na dimenzije nešto manje od same unutrašnjosti paprike.
4. Stavite jedan komad kačkavalja u svaku papriku i začinite unutrašnjost sa malo belog luka.
5. Svaku papriku uvaljajte u brašno, jaja, prezlu
6. Pržite u fritezi ili dubljem ulju u tiganju, a možete da poređate na pleh i umesto prženja zapečete u rerni. Ako pržite u dubljem ulju obavezno položite paprike na papir desetak minuta, kako bi papir upio višak ulja. Ovo jelo je najukusnije kada je toplo, dok je kačkavalj još otopljen i mekan.
7. Uz papriku kao prilog poslužite bešamel sos ali je ne prelivajte njime.


8. Preporučeno vino uz jelo: kalifornijski Pino griđo, a ako volite crveno vino, uz papriku se nepogrešivo slaže Merlo.

Borba.rs
Komentari