izvor: youtube.com

Kako da znate koliko je pečeno meso na roštilju

TRIKOVI: Kada je šnicla dovoljno pečena?

Uradite sami29.08.2017. 16:14h 16:14h

Proverite da li je meso nedopečeno, krvavo ili dobro pečeno pomoću jednostavnog trika

Ispružite dlan i pritisnite koren palca kažiprstom. Zatim istim kažiprstom pritisnite šniclu.
Ako je meso mekano kao koren palca to znači da je šnicla sirova.
Spojite palaci kažiprst i proverite kažiprstom druge šake čvrstinu mišića u korenu palca. Zatim kažiprstom pritisnite šniclu. Ako je čvrstina šnicle i čvrstina mišića u korenu vašeg palca ista, to znači da je meso krvavo.
Ovakve korake ponovite, ali umesto spajanja palca i kažiprsta, spojite srednji prst, prstenjak, domali i mali prst, i proveravajte da li je meso srednje krvavo, srednje pečeno ili dobro pečeno.
Šniclu skinite sa roštilja prema vašem, ili prema ukusu vaših prijatelja.
Prijatno!

Borba.rs
Komentari