izvor: ivan điković

Predizborni radovi

BOJNO POLJE BEOGRAD! Komentari građana na gužve i blokade zbog predizbornih radova

Vesti21.10.2017. 11:45h 11:45h

Očekivali su da sebi podignu popularnost, ali, gužve, prašina i haos na ulicama, kao posledica stotina sitnih gradilišta, izazvali su gnev i ljutnju Beograđana.

Vlast SNS je u nekoliko meseci pred izbore "spakovala" sve ono što je trebalo da radi i popravlja u Beogradu u poslednje četiri godine, kako bi pokazala kako samopregorno radi na uređenju Beograda. Umesto da grad popravljaju stalno u četiri godine, oni su se dosetili, pa neka gradilišta, koja su tek zatvorena, otvaraju ponovo, novim idejama.  

Na primer, gradilište na Slaviji.

Očekivali su da sebi podignu popularnost, ali, gužve, prašina i haos na ulicama, kao posledica stotina sitnih gradilišta, izazvali su gnev i ljutnju Beograđana. Vlast zaboravlja, da za razliku onih koji imaju vozače i limuzine, ostatak naroda mora ili sam da vozi ili da koristi javni gradski prevoz u pokušaju da se probije kroz grad.

Za to vreme, Beograd izgleda kao da je površina meseca ili bojno polje u prvom svetskom ratu. Kako građani komentarišu predizborne radove, pročitajte ispod.

"Ruzveltova i dalje izgleda kao Bejrut u najluđim danima!Za pešake je prohodna do Bulevara kralja Aleksandra, za automobile do Novog groblja, a autobusi i dalje idu okolo-naokolo! Po mojoj stručnoj proceni, nema šanse da zakopaju ono što su raskopali još mesec dana! Dakle, samo hrabro - peške! Od Bogoslovije do Bulevara, laganim hodom se stiže za 20 minuta! Autobusom za 40! Pa, vi vidite..."

"Od pikanterija izdvajamo: okrečena je ograda kod Aškenaskog groblja, a kod kapije je okačena latinična tabla, a preko puta - kod kapije Jevrejskog (sefardskog) groblja stoji i dalje ćirilična tabla."

"Slavija i dalje u kraterima kao Mesečeva površina. Svako veče šipči kolona sa autobusa 29 (trole ne saobraćaju) kroz polumrak, preko šljunka, peska, kocki, komada betona, sve obilazeći parkirane bagere i kamione....do neke stanice na početku Nemanjine. Tu šta stane upadaj i ne pitaj, vozi majstor do Karđorđevog, pa ćemo videti dalje. Svako veče tako...do kad ne zna se."

"Tako je cele godine... ono sto je i uradjeno je opet raskopano iz nekog razloga..."

"Ma ajte molim vas... kopaju godinu dana najobicniju ulicu.... 
U Dubaiju napravili vestacko ostrvo sa sve hotelima za dve tri godine.... 
Sta je bre ovo..." 

Borba
Komentari

Najvažnije vesti