izvor: pixabay.com

Centar za bezbednost DBA zatražila je odgovor kako je informacija o hapšenju islamskog ekstremiste došla do novinara

Curele informacije o terorističkom napadu u Beogradu?

Vesti07.09.2017. 14:20h 14:22h

Da li je ovo posledica curenja informacija iz MUP i BIA, obzirom da pojedini mediji i ne kriju da su ih dobili od izvora "bliskih istrazi"?

Nevladina organizacija Centar za bezbednost DBA zatražila je danas odgovor od nadležnih institucija kako je informacija o hapšenju islamskog ekstremiste Igora Despotovića došla do novinara, ali i da li je plasirana medijima da bi se medju gradjanima Srbije stvorila panika.
List Informer u sredu je objavio da je Despotović planirao da kamionom u Knez Mihailovoj ulici izvede napad identičan onom koji se dogodio u Barseloni.
Centar za bezbednost DBA ukazao je da su se u medijima mogle pročitati sve važne informacije o Despotoviću, izmedju ostalog i to od kada je bio predmet obrade, da li je samostalno delovao, šta je sve pronadjeno kod njega tokom hapšenja, pa čak i brojevi telefona koje je koristio.
"Kako su novinari došli do svih tih informacija? Da li je ovo posledica curenja informacija iz MUP i BIA, obzirom da pojedini mediji i ne kriju da su ih dobili od izvora 'bliskih istrazi'? Ta organizacija ističe i da, sa druge strane, MUP i BIA nisu nisu imali komentare na tu vest, pa se postavlja pitanje da li je ona puštena medijima samo da bi se stvorila panika i da bi se narod uplašio, i pita kome to odgovara širenje panike u Srbiji.

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti