izvor: youtube.com

Srpska lista ulazi u vladu sa koalicijom čiji je lider Ramuš Haradinaj.

Da li je Vučić u paktu sa bivšim liderom OVK?

Vesti07.09.2017. 15:07h 15:15h

Na taj način ta srpska politička grupacija, de fakto ogranak SNS na Kosovu, paktira sa bivšim liderom OVK

Srpska lista ulazi u vladu sa koalicijom čiji je lider Ramuš Haradinaj.
Na taj način ta srpska politička grupacija, de fakto ogranak SNS na Kosovu, paktira sa bivšim liderom OVK i daje legitimitet da vlast na Kosovu nastave da drže bivši teroristi.
Stepen kriminala je povećan dok je stepen ljudskih prava na Kosovu smanjen u odnosu na vreme u kojem je pokrajina bila pod jurisdikcijom Republike Srbije. U nekim kategorijama, kao što su seksualno ugrožavanje žena, broj silovanja, ugroženost prava nealbanskog stanovništva, Srba, Roma, Egipćana, trgovina ljudima i podvođenje punoletnih i maloletnih osoba i trgovina drogom, stanje je alarmantno.
U svemu tome, pristajanje SNS, to jest, Aleksandra Vučića da Srpska lista uđe u vladu, i sve glasniji predlozi za promenu ustava Republike Srbije, pokazuju nameru vlasti u Republici da "kuvanjem žabe" preko kolena preseku problem Kosova.
Istovremeno, ovim se problemom maskira izuzetno loša materijalna situacija većine građana, ugrožavanje sloboda i prava i otimačina resursa kao tačka na poglavlje zločinačke privatizacije koja traje već dvadeset godina.
SNS ne želi zaista da razgovara o imovini Republike na Kosovu, niti o problemima nealbanskog stanovništva, čiji je jedini potencijalni zaštitnik Republika Srbija, ali je spremna da učestvuje u svakoj kombinaciji koja im donosi veći komad vlasti.

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti