izvor: pixabay.com

Manifestacija "Dani šljive" od 25. do 27. avgusta

Dani šljive po 15. put u Blacu

Vesti21.08.2017. 16:26h 16:26h

Blace će tri dana biti domaćin uglednim proizvodjačima i stručnjacima za uzgoj i preradu šljive

Manifestacije "Dani šljive" biće održana u Blacu po 15. put od 25. do 27. avgsuta, najavili su danas organizatori te pojoprivredno-turističke manifestacije.
Blace će tri dana biti domaćin uglednim proizvodjačima i stručnjacima za uzgoj i preradu šljive, a za brojne posetioce obezbedjen je u bogat zabavni program, navodi se u saopštenju.Manifestaciju organizuju Opština Blace i lokalna Turistička organizacije čiji predstavnici očekuju, po tradiciji, "više desetina hiljada posetilaca".
"Šljiva se na području Blaca gaji vekovima - a mi proslavljamo trud i napor generacija uzgajivača ovog plemenitog voća", ;izjavio je predsednik opštine Blace Zoran Jozić.
On je naglasio i da je opština Blace potpuno opredeljena da i nadalje bude mesto podrške i stimulansa razvoja poljoprivrede u regionu. ; Manifestacija počinje u petak, 25. avgusta nizom stručnih susreta posvećenih uzgoju i preradi šljive i nastavlja se u večernjim satima koncertom "Leksington benda".
U subotu, 26. avgusta centralni nastup imaće Halid Bešlić i Legende, dok manifestaciju zatvara sarajevska grupa "Crvena jabuka" nastupom u nedelju, 27. avgusta.

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti