foto: Zoran Dimitrijević

BORBA na licu mesta

GRAĐANI SPREČLI IZBACIVANJE LJUDI NA ULICU! Propao jučerašnji sramni pokušaj iseljenja u Njegoševoj na Vračaru

Vesti06.10.2017. 12:59h 13:02h

Stotinak okupljenih građana i predstavnika levičarskih organizacija odvratilo je izvršitelje i time sprečilo prinudno iseljenje porodice Petrović

Grupa zainteresovanih građana Vračara uputila je apel građanima da podrže porodicu Petrović i danas se (petak, 6.oktobar) okupe u 13h ispred opštine Vračar, kaže se u tekstu apela upućenog javnosti.

U tekstu dostavljenom medijima se ukazuje na jučerašnji pokušaj prinudnog iseljenja porodice Petrović iz stana u Njegoševoj 65 u Beogradu.

Prinudna izvršiteljka u pratnji 20-tak policajaca tražila je od Snežane Petrović i njene majke Dobrile da se isele iz stana i dala im jedan sat da spakuju osnovne stvari.

Zamenjena je i brava na vratima.

Ipak, zbog stotinak okupljenih građana ispred zgrade, koje je u akciju pozvala organizacija 7 zahteva, stvari nisu iznesene i porodici je dat rok od 8 dana da ih odatle iznese, saopštila je grupa građana koja je sprečila iseljenje.

Oni u sapštenju podsećaju da je stan u procesu restitucije vraćen starim vlasnicima po presudi iz marta. No, opština Vračar nije porodici Petrović obezbedila alternativni smeštaj, iako se vode kao "zaštićeni stanar" koji su se nakon Drugog svetskog rata uselili u nacionalizovane stanove, kaže se u saoptšenju.

Kako javlja televizija N1, Porodica Petrović tvrdi da je reč o protivpravnom postupku zbog niz pravnih nepravilnosti, te da je Viši sud 8. avgusta odlučio da se postupak izvršenja obustavi. Kako tvrde, pokrenut je i disciplinski postupak protiv dvoje sudija koji su žalbu "držali u fioci".

Borba
Komentari

Najvažnije vesti