izvor: pixabay.com

Oduzimaju nam struju

KORAK U PROPAST: MMF traži da otpušamo radnike EPS-a?

Vesti18.09.2017. 15:59h 15:59h

Dok ostatak sveta bije bitku za svaki amper snage, političari na vlasti u Srbiji, polako uništavaju elektroprivredu našeg naroda gurajući je iz dana u dan u privatne ruke

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tražiće da Elektroprivreda Srbije (EPS) izradi novu sistematizaciju radnih mesta kojim će broj zaposlenih biti smanjen do 700 prenose portali u Srbiji.
Ta tema biće okosnica današnjeg sastanka MMF i EPS, dok će direktor Srbijagasa morati da "položi račune" zašto nije ispoštovao rokove za preuzete obaveze u vezi sa pojednostavljenjem organizacione strukture i smanjenjem troškova poslovanja.
Suština "packi" je da je broj zaposlenih smanjen za 2.000, ali se radi o dobrovoljnom odlasku, a ne ukidanju nepotrebnih radnih mesta koja nisu povezana sa proizvodnjom.

Otpuštanje radnika, sumnjive poslovne veze između elektroprivrede i preprodavaca struje, korupcija i politički uticaj iznutra, dirigovan iz sedišta MMF-a i stranih država dovešće do toga da, na kraju, u potpunosti izgubimo energetsku nezavisnost, i kao ljudi i kao država. U svetu u kojem se narodi bore za svaki amper, za svaki izvor energije, mi dozvoljavamo da nam, na mala vrata, rasturaju i otimaju narodnu elektroenergetsku industriju, koja je uslov opstanka svakog naroda, pogotovo malog.

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti