izvor: wikimedia commons

Radnici protiv privatizacije

KRAGUJEVAČKI ORUŽARI DANAS ŠETAJU PROTIV PRIVATIZACIJE

Vesti01.02.2018. 08:57h 08:57h

Radnici traže izuzimanje preduzeća Zastava oružje iz procesa privatizacije kao i ukidanje Uredbe o umanjenju plata, kojom su i oni obuhvaćeni.

Radnici fabrike "Zastava oružje" danas će ispred Upravne zgrade tog preduzeća u Kragujevcu da održe treći jednočasovni štrajk upozorenja, a potom da krenu u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama do zgrade gradske Skupštine, gde će da održe javnu sednicu sa članstvom sindikata, najavio je Štrajkački odbor.

Ispred Skupštine grada održaćemo javnu sednicu sa sindikalnim članstvom i svoje zahteve predočiti predstavnicima lokalne samouprave, koja je vlasnik dela kapitala naše fabrike, rekao je FoNetu predsednik Sindikalne organizacije Dragan Ilić.

On je podsetio da zaposleni traže isplatu bonusa od 25.000 dinara zbog teškog materijalnog položaja, navodeći da su zarade radnika "iste ili manje nego pre tri godine".

Radnici traže izuzimanje tog preduzeća iz procesa privatizacije, ukidanje Uredbe o umanjenju plata kao i pokretanje pitanja odgovornosti upravljačkih i rukovodnih struktura "zbog stanja u kome se preduzeće nalazi u ovom trenutku i ogromnih gubitaka koji su stvoreni poslednjih godina" i odobravanje sredstava iz Fonda za razvoj za popravljanje uslova rada.

Zbog protesta radnika fabrike "Zastava oružje", danas od 11 do 13 časova biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila u vreme kretanja kolone ulicama Kosovskom, 27. marta, Nikole Pašiča i Zorana Đinđića, do Gradske uprave.
 

Borba
Komentari

Najvažnije vesti