izvor: pixabay.com

Arhitekta Dragoljub Bakić član Akademije arhitekture Srbije kritikuje megalomanski Vučićev projekat

LUDOST: Beograd na vodi u živom blatu

Vesti07.09.2017. 13:44h 13:44h

Umesto da su prvo napravili obaloutvrdu, kako se to u celom svetu radi, oni su prvo izgradili stazui po kopjoj će šetati"

Graditi megalоmanske objekte u 20 metara dubokom žuivom blatu u okviru "Beograda na vodi", pokazuje nezapamćenu bahatost vlasti, izjavio je za Danas arhitekta Dragoljub Bakić, član Akademije arhitekture Srbije.
"Umesto da slušaju struku, onim nam se rugaju. Zbog toga se desilo urušavanje obaloutvrde na koju smo upozoravali još pre tri godine. Na ovom projektu se sve radi pogrešno od trenutka kada je promenjen generalni plan", rekao je Bakić.
On je ocenio da "su požurili da prave promenadu da bi se hvalili, a tek onda prave donje dve galerije. Umesto da su prvo napravili obaloutvrdu, kako se to u celom svetu radi, oni su prvo izgradili stazu po kopjoj će šetati", i dodao da "sad on na njihovu potpunu glupost treba da daje ozbiljne komentare".
"Za takav megalomanski projekat prvo je trebalo uraditi infrastrukturu. Da bi se tu smestilo 25.000 ljudi u dva miliona kvadrata. Beograd je prethodno morao da ima stanicu za metro, dva nova mosta i uređen saobraćaj. Sve je urađeno nestručno i nekompetentno", rekao je Bakić za Danas.

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti