izvor:Marko Kudjerski, flickr

Dan oslobođenja

MANIFESTACIJE ZA 20. OKTOBAR! Svečano za dan oslobođenja Beograda

Vesti10.10.2017. 13:15h 13:15h

U Ulici kralja Milana, kod Spomenika obešenim rodoljubima u 11 časova počeće Memorijalni marš „Korakom slobode” , a na Trgu republike u 11.45 biće održan koncert „Po šumama i gorama” orkestra Ministarstva odbrane

Nizom manifestacija 19. i 20. oktobra biće obeleženo 73 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, saopšteno je danas iz Gradske uprave.
U Skupštini Beograda 19. oktobra u 10 časova održaće se prijem delegacije SUBNOR Beograda. U Ulici kralja Milana, kod Spomenika obešenim rodoljubima u 11 časova počeće Memorijalni marš „Korakom slobode” , a na Trgu republike u 11.45 biće održan koncert „Po šumama i gorama” orkestra Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”.

Na dan oslobođenja, 20. oktobra, na zdanju Domu Vojske u 9 časova biće otkrivena spomen-ploča Risti Marjanoviću, prvom srpskom foto-reporteru koji je mnoštvom fotografija zabeležio ratne događaje u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Istog dana u 10 časova biće položeni venci na Spomenik oslobodiocima Beograda u Ruzveltovoj ulici, a u 11.15 na Spomenik sovjetskim veteranima na Avali.
Na aerodromu u Batajnici u 12 časova biće održana vojna parada na kojoj će biti predstavljeni novi „migovi”, dok će u 20 časova u Narodnom pozorištu Dan oslobođenja Beograda biti obeležen svečanom akademijom pod nazovom „Kavkaski orah”, koju će prenositi Radio-televizija Srbije.
 

Borba
Komentari

Najvažnije vesti