Foto Stefan Jokić

PRITISAK S VRHA

MINISTARSTVO IZNUDILO OTKAZ: Direktor podneo ostavku zarad dobrobiti dece

Vesti27.09.2017. 22:31h 10:14h

Ministarstvo uprkos zahtevima roditelja izvojevalo ostavku Mosurovića. Deca od sutra ponovo u učionicama.

Kako B92 nezvanično saznaje, direktor škole Miroljub Mosurović je podneo ostavku na tu funkciju, što nije navedeno u saopštenju Ministarstva, a kao kompromisno rešenje školu je morao da napusti i novopostavljeni v. d. direktora Miloš Gačić.

Dogovor je postignut na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom škole Miroljubom Mosurovićem i roditeljima učenika, prenosi B92. Kako se navodi, večerašnji dogovor postignut je nakon pregovora koji su u školi započeti jutros, a u kojima je učestvovala i pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološokog razvoja Vesna Nedeljković.

”Drago mi je da je postignut dogovor, da se normalizuje rad u ovoj školi, jer je interes dece iznad svega. Oni ne smeju više da izgube nijedan dan. Sve drugo ćemo rešiti za stolom”, rekao je Gak.

U OŠ "Svetozar Miletić" od 1. septembra nastava se nije normalno održavala zbog protesta roditelja i zaposlenih koji nisu želeli da prihvate odluku o razrešenju direktora Miroljuba Mosurovića.  Rešenje je 28. avgusta doneo ministar prosvete Mladen Šarčević, pošto je zbog protesta roditelja poništio prethodno rešenje, doneto u martu.

Šarčević je ranije najavljivao da će u četvrtak prošle nedelje saopštiti mere koje će Ministarstvo preduzeti protiv škole "Svetozar Miletić", ali do toga u četvrtak nije došlo.

 

Danas.rs / Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti