izvor: borba.rs

Podrška radnicima

NAJHRABRIJI JUČE U PROTESTNOJ ŠETNJI! Da li imaš razlog za protest, ili misliš da je sve u redu? (VIDEO)

Vesti23.11.2017. 12:24h 12:25h

Prva protestna šetnja u oku kamere. Pridruži se protestu. Pošta pripada tebi a ne PUPS-u, poručuju radnici i sindikati pošte.

Juče je, oko pola šest, protestna povorka prošetala ulicama Beograda. Najhrabriji su izašli da odbrane radnička prava, da se solidarišu sa radnicima pošte i da podignu svoj glas protiv svih negativnih i loših stvari koje se sistematski događaju u našoj zemlji, voljom vlasti i kapitala.

Radnici pošte i građani su krenuli nešto posle 17 časova u protestnu šetnju od Glavne pošte u Takovskoj ulici do Ušća i nazad. Kada su došli do Zelenog venca, saobraćaj je delimično zaustavljen i stvorila se kolona vozila u Brankovoj ka Ušću.

Radnici su jednom trakom nastavili da pešače Brankovim mostom i pristigli su do Ušća, odakle su istim putem krenuli natrag. Nakon toga, ušli su ponovo u Prizrensku i krenuli ka Terazijama, Trgu Nikole Pašića, a potom ispred zgrade "Pošte" u Takovskoj završili šetnju.

Molimo građane da imaju razumevanja i strpljenja ukoliko eventualno dođe u nekim delovima grada do zastoja. Na ulicu moramo da izađemo jer nemamo drugi način da nas nadležni čuju i obrate pažnju na problem - poručuju radnici pošte.

Radnici pozivaju građane Beograda da im se pridruže u protestu. "Pošta Srbije ne pripada direktorki ili PUPS, već svim građanima Srbije".

Mnogi građani koji su ugledali kolonu odlučili su da im se priključe. Radnici pozivaju u šetnju svakog dana, istom rutom sve do nedelje.

Protesti će svakoga dana počinjati u 17 sati ispred glavne pošte u Takovskoj 2.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti