izvor: Združena akcija Krov nad glavom

Kriminal

NAPADNUTE DVE PORODICE NA VIDIKOVAČKOM VENCU! Huligani im ponovo rušili kuću

Vesti21.10.2017. 16:23h 16:23h

Jutros je grupa od oko petnaest huligana ponovo rušila kuću na Vidikovačkom vancu bb i ostavila dve porodice bez krova nad glavom.

Aktivisti združene akcija "Krov nad glavom" su pritekli u pomoć ljudima na Vidikovačkom vencu bb, pošto im je grupa od petnaest huligana ponovo srušila kuću.

U vezi ovog incidenta "Krov nad glavom je izdao sledeće saopštenje"

U julu ove godine preduzeće Zapadna Srbija, čiji je krajnji vlasnik Đorđije Nicović, u dva navrata angažovalo huligane da poruše krov na kući kako bi primorali stanare da se isele. 

Organizacije okupljene oko Združene akcije Krov nad glavom su nakon napada sprovele solidarnu akciju popravke krova, čime je porodicama privremeno omogućena sigurnost. Policija i tužilaštvo su u međuvremenu izbegli da pokrenu postupke za kažnjavanje krivaca – kako huligana, tako i zastupnika Zapadne Srbije Milana Tepeša, koji je učestvovao u jednom od napada zajedno sa hulighanima, i koji je javno priznao da ih je angažovao za račun Zapadne Srbije.

Današnji napad jasno ukazuje da preduzeće ZAPADNA SRBIJA nema, niti je ikada imalo ikakvog zakonskog načina da ukloni objekat na Vidikovačkom vencu, da iseli one koje u njemu žive i realizuje svoje “investitorske” planove.

Da je ZAPADNA SRBIJA imala i najmanji osnov da legalizuje svoj progon porodica sa Vidikovačkog venca, to bi u međuvremenu sigurno uradili, i pojavili bi se pred kućom sa privatnim izvršiteljima, a ne sa huliganima.

Položaj dve porodice koje su ponovo ostale bez krova nad glavom je alarmantan, jer se za dva dana očekuje nevreme, što je premalo vremena da se prikupe sredstva za novu popravku objekta, ili alternativni smeštaj.

O konkretnim akcijama koje planiramo kako bi zaštitili porodice sa Vidikovačkog venca ćemo vas obavestiti što hitnije.

U Beogradu 21. otkobra 2017. godine
Združena akcija Krov nad glavom
 

Borba
Komentari

Najvažnije vesti