Foto Wikipedia

Dan kad je suspendovana država

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Za slučaj Savamala pitajte tužioca

Vesti04.10.2017. 16:26h 17:08h

Stefanović je više puta ponovio da ne zna nikakve podatke iz istrage o tom slučaju i da se time ne bavi. Građani su kobne noći pozivali policiju koja nije reagovala. I dalje nije poznato ko je kidnapovao građane te noći

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se ne bavi istragom u slučaju Savamala i uputio novinare da za sve što je vezi sa tom istragom pitaju nadležnog tužioca. On je na konferenciji za novinare ocenio i da je zbog podataka iz istrage koji se pominju u javnosti "istraga kompromitovana".

Stefanović je više puta ponovio da ne zna nikakve podatke iz istrage o toim slučaju i da se njome ne bavi.

"Od oktobra 2013. Ministarstvo unutrašnjih poslova više ne pokreće ni predistražni postupak a tužilaštvo vodi i zaključuje istragu", rekao je on.

Naveo je i da se kada se istraga završi i slučaj okonča pisanjem krivične prijave dozvoljava iznošenje činjenica u javnosti.

Upitan da li je zadovoljan radom policije na slučaju Savamala, Stefanović je odgovorio:" To ću moći da kažem kada tužilaštvo zavrsi istragu".

U noći izmedju 24. i 25. aprila 2016. osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi".

Gradjani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

I dalje nije poznato ko je sve to i zašto uradio.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti