izvor: media centar

Sramotno

NUNS: Gašić da podnese ostavku zbog bahatosti i diskriminacije

Vesti17.10.2017. 17:34h 17:34h

Mesto i povod događaja nikako nisu smeli da budu razlog da se pojedinim novinarima zabrani prisustvo i izveštavanje

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije protestuje zbog neobjašnjive diskriminacije novinara na današnjem svečanom obeležavanju dana Bezbednosno-informativne agencije (BIA) saopštilo je danas NUNS-a.

Upravo mesto i povod tog događaja nikako nisu smeli da budu razlog da se pojedinim novinarima zabrani prisustvo i izveštavanje.

Zbog svega toga očekujemo da direktor BIA Bratislav Gašić javno objasni “bahatost” odluke da se pojedinim novinarima danas uskrati pravo da izveštavaju sa veoma značajnog skupa čiji je on domaćin.

"Predsednik i mene, a još važnije javnost jednim običnim ljudskim gestom može uveriti u suprotno: neka iskoristi svoj autoritet i savetuje Anu Brnabič da smeni direktora BIA. Javno ću se izviniti predsedniku", poručio je Slaviša Lekić, predsednik NUNS-a.

Novinarka Vesna Radojević objavila je na svom tviter nalogu da joj je rečeno da nema "bezbednosnih uslova" da izveštava sa događaja kome su prisustvovali najviši državni funkcioneri. Kasnije je i novinar Dušan Telesković objavio da mu nije dozvoljeno da prisustvuje prijemu.

Vesna Radojević, novinarka Krika, u izjavi za NUNS kaže da se zajedno sa još jednom koleginicom sinoć elektronskom poštom uredno akreditovala za izveštavanje sa prijema, a da su danas samo njoj zabranili pristup.

"Koleginicu sa kojom sam se akreditovala uredno su pustili, kao i druge novinare, a meni kratko rekli da nisam prošla bezbednosne uslove. Pitala sam šta to znači na šta mi je rečeno da sačekam. Naknadno mi je druga osoba rekla da joj je žao što nisam na spisku. Tražila sam objašnjenje a neka službenica je rekla da će mi to poslati elektronskim pismom" – navodi se u saopštenju NUNS izjava Vesne Radojević.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti