izvor: To Tuscany, flickr

54. rođendan berbe

OPLENAČKA BERBA! Manifestacija vina i narodnog stvaralaštva

Vesti30.09.2017. 10:52h 10:52h

Vinogradari i vinari predstavljaju svoje proizvode, a prati ih paleta proizvođača proizvoda iz domaće radinosti i program koji izvode folklorni ansambli, kulturno umetnička društva i izvorne pevačke grupe,

U Topoli će od 6. do 8. oktobra biti održane tradicionalne manifestacije 54. Oplenačka berba i Sabor narodnog stvaralaštva Srbije, na kojima će se predstaviti vinogradari i vinari iz centralne Srbije i kulturno umetnička društva, folklorni ansambli i izvorne pevačke grupe.

Slede Sajma vina, suvenira i domaće radinosti, kao i brojne kulturnoumetničke manifestacije i zabavni programi, među kojima i izložba radova 45. Slikarske kolonije u Lipovcu, Dečji maskembal, nastup kulturno-umetničkih društava, pevačkih grupa i instrumentalista.

Programom su predviđeni izložba grožđa, voća i ostalih poljoprivrednih proizvoda, svečani defile učesnika Sabora narodnog stvaralaštva Srbije, program najboljih folklornih i pevačkih grupa i instrumentalista, pobednika smotri narodnog stvaralaštva održanih ove godine u Srbiji.

Završnog dana manifestacija posvećenih grožđu, vinu i narodnom stvaralaštvu biće održani koncerti kulturnoumetničkih društava, pevačkih grupa i instrumentalista, a biće dodeljene nagrade za najlepši suvenir i najlepšu pesmu o vinu.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti