Telegram iz Jagodine

Palma pozdravio dolazak ekstremne desnice na vlast

Vesti19.12.2017. 12:36h 12:37h

Srbija se raduje vašem ulasku u Vladu Austrije - napisao Kingpin srpske političke scene Hajncu Kristijanu Štraheu, predsedniku Slobodarske partije Austrije

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije čestitao je Hajncu Kristijanu Štraheu, predsedniku Slobodarske partije Austrije ulazak u Vladu ove zemlje.

“Želim da vam prenesem raspoloženje građana Srbije. Srbija se raduje vašem ulasku u Vladu Austrije, jer poslednjih 10 godina, kada je Srbiji bilo najteže, vi ste podržavali Srbiju na evropskom putu I bili protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i protiv primanja takozvanog Kosova u međunarodne institucije poput UNESCO”, navodi se u telegramu koji je Palma uputio Štraheu, javljaju mediji.

Kingpin srpske politike najavio je da će “JS nastaviti da neguje iskrene prijateljske odnose sa Slobodarskom partijom Austrije” i da će “biti posvećen daljem razvoju saradnje tih partija i dveju država”.

Palma je još jednom slagao: Raspoloženje građana Srbije je raznoliko, i sigurno ima onih koji smatraju da je ulazak ekstremne desničarske stranke u vlast zemlje iz koje je ponikao Adolf Hitler loša vest.

Što se tiče daljeg razvoja “saradnje tih partija” – ono nas ne čudi. Desnica (ekstremna ili salonska) se prepoznaje svuda.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti