izvor: Jackie Finn-Irwin, flickr

Otkačilo vreme

PORANIO SNEG! Zabelelo se Prijepolje, Nova Varoš i dolina reke Lim

Vesti07.10.2017. 10:13h 10:19h

U Prijepolju se bele krovovi, a na prevoju Jabuka, prema granici s Crnom Gorom, sneg je viši od 20 santimetara.

Dolina oko reke Lim od jutros je prekrivena snegom i to na manje od 400 metara nadmorske visine, te tako snega ima u Prijepolju, na granici s Crnom Gorom i Novoj Varoši.
U Prijepolju se bele krovovi, a na prevoju Jabuka, prema granici s Crnom Gorom, sneg je viši od 20 santimetara.

Saobraćaj na tom delu puta je povremeno u prekidu zbog šlepera i autobusa koji su se zaglavili na nekoliko mesta sprečavajući prolazak ostalih vozila.
U Novoj Varoši je snežni pokrivač viši je od 10 santimetara i jutro je za mnoge počelo sa lopatama za čišćenje snega.
Oktobarski sneg je stigao pre mrazeva, pa će štete biti i u voćnjacima pošto je sneg vlažan, a lišće je još na granama stabala.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" je saopštilo da je zbog snega na kolovozu u toku obustava saobraćaja na državnom putu II A reda, na deonici Ivanjica - Preko Brdo. Ekipe putara su na terenu i rade na čišćenju kolovoza, navodi se u saopštenju. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu. Učesnici u saobraćaju se pozivaju da poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, navodi se u saopštenju.

U noći između petka i subote sneg je pao na planinama jugozapadne Srbije ,Zlataru, Zlatiboru, Jadovniku, Javoru, Murtenici i Čemernici, pišu "Večernje novosti".
Uz manje teškoće na usponima odvija se saobraćaj na magistrali Zlatibor, Prijepolje, južni Jadran.

Pred zoru zabelela se Nova Varoš, gradić na 1.000 metara nadmorske visine. U prvim jutarnjim satim vejalo je kao u sred zime, pa su se prvi ranoranioci latili lopate, uklanjajući sneg debljine preko desetak centimetara.

Sneg je pao i u dolini Lima, na 400 metara nadmorske visine. Prvi sneg pričinio je manje štete lomeći voćke i listopadno drveće, na kome je lišće tek počelo da žuti.

Sneg je u šumama ovog dela Srbije prekinuo rad drvoseča, jer je izvlačenje građe, ogrevnog drveta i sirovina za pelet bilo u punom jeku, pišu "Novosti".

Borba
Komentari

Najvažnije vesti