izvor: youtube.com

Ansamblu u čast

POSLEDNJI KONCERT TRAGIČNO NASTRADALOG HORA CRVENE ARMIJE! Park u Beogradu poneo ime Aleksandrov (VIDEO)

Vesti09.11.2017. 11:45h 11:46h

Članovi ansambla 'Aleksandrov' i 'Stanislav Binički' će sutra simbolično otkriti spomen-table koje će se nalaziti sa gornje i donje strane parka

Park koji se nalazi na prostoru od spomenika svrgnutom caru Nikolaju Drugom Romanovu do Ruskog doma u Beogradu, od sutra će poneti ime "Aleksandrov" po istoimenom ruskom ansamblu. Skupština grada početkom godine donela odluku da se ovom parku dodeli ime "Aleksandrov" po ansamblu koji je u našoj zemlji gostovao 11 puta.

Ovaj park u centru Beograda do sada nije imao formalno ime i na ovaj način Beograd i Srbija će se odužiti ansamblu "Aleksandrov"
.
Članovi ansambla 'Aleksandrov' i 'Stanislav Binički' će sutra simbolično otkriti spomen-table koje će se nalaziti sa gornje i donje strane parka, a predstavnici države će da zasade brezu kao simbol novog života. 

Ansambl je vrlo brzo obnovljen i kreće na novu turneju. Posle Beograda nastupaće u Novom Sadu, zatim Banjaluci i dalje u drugim svetskim gradovima. Počinju sa Srbijom, i to je pokazatelj velikog prijateljstva. Simbolika je i što je na tom mestu nekada stajala zgrada Ruskog poslanstva a tu je i Ruski dom.

Ceremonija otkrivanja spomen-tabli počeće sutra u 9:00 i to će biti prilika da Beograđani dođu i čuju uživo ovaj slavni ansambl, što je svakako privilegija.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti