izvor: wikimedia commons

Pobunila se pošta

PROTEST POŠTANSKIH RADNIKA! Sindikat poziva na okupljanje

Vesti30.10.2017. 15:17h 15:18h

Samostalni sindikat poštanskih radnika Srbije poziva kolege da se sutra okupe ispred svojih radnih jedinica.

Zaposleni u javnom preduzeću Pošta Srbije najavili su da će danas, u 19:30 sati, organizovati protest ispred glavnog poštanskog centra u Zemunu, a Samostalni sindikat poštanskih radnika Srbije poziva kolege da se sutra okupe ispred svojih radnih jedinica.

Zaposleni zahtevaju povećanje zarade za iznos realnog pada u protekle tri godine, isplatu zarada iz dobiti, poboljšanje radno-pravnog statusa zaposlenih i izbor direktora preduzeća na osnovu završenog konkursa.

Sindikat se, istovremeno, obratio i Aleksandru Vučiću da se kao predsednik Srbije angažuje u realizaciji, kako su istakli, opravdanih i realnih zahteva sindikata.

U dopisu predsedniku navodi se da je preduzeće Pošta Srbije, po ostvarenoj dobiti i ostalim ekonomskim pokazateljima jedno od najuspešnijih preduzeća u Srbiji, ali ne i po zaradama, koje su pored umanjenja od 10 odsto dodatno obezvređene rastom troškova života.

Zahtevajući isplatu zarada iz dobiti, Sindikat podseća da je neto dobit Preduzeća za prošlu godinu iznosila oko 3,5 milijarde dinara i da je ona ostvarena zahvaljujući svim zaposlenima.

Prema saznanjima Sindikata, pokrenute su procedure za izbor direktora Preduzeća na osnovu završenog konkursa. Neophodno je za dobrobit Pošte i njenih zaposlenih što pre izaći iz ovog nedefinisanog statusa direktora Preduzeća.

Smatramo, kako to i Zakon o javnim preduzećima nalaže, da ovako bitan sistem treba da vode stručnjaci, a ne političari, dodaju u sindikatu.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti