izvor: youtube.com

Bunt u pošti

PROTESTNA ŠETNJA RADNIKA PTT! Vratite nam otete plate

Vesti10.11.2017. 14:18h 14:18h

Sindikati koji organizuju protest u nedelju, najavili su i mogući štrajk za 20. novembar.

Sindikat PTT Srbije i sindikat PTT saobraćaja Srbije "Nezavisnost" najavili su danas da će u nedelju, 12. novembra, organizovati protestnu šetnju kako bi se izborili za bolji socijalni i materijalni položaj zaposlenih.

Predsednik sindikata PTT Srbije Aleksandar Pavlović je na konferenciji za novinare rekao da zaposleni u tom javnom preduzeću traže da im se vrati "oteti" deo zarada iz 2014.godine.

Pavlović je istakao da PTT Srbija u budžet Srbije uplaćuje 70 odsto zarade i da sindikati traže da se preostali deo isplati zaposlenima.
On je ukazao da zaposleni u PTT Srbija imaju u proseku najmanje plate u javnom sektoru iako je to preduzeće u 2016. ostvarilo neto dobit od 3,5 milijardi dinara.

U PTT Srbije radi 15.000 zaposlenih, a prosečna plata je 42.000, rekao je Pavlović. Upitan o protestu dela zaposlenih PTT kod distributivnog centra u Zemunu, Pavlović je rekao da njegov sindikat ne stoji iza tog protesta.

Predsednica JP PTT Srbija saobraćaja "Nezavisnost" Snežana Marković je rekla da zaposleni u tom javnom preduzeću očekuju izvinjenje od ministra finansija Dušana Vujovića zbog izjave da stotine zaposlenih u toj firmi služe za brojanje novca. Ona je istakla da PTT Srbija posluje po savremenim principima i da ostvaruje dobit.

Sindikati koji organizuju protest u nedelju, najavili su i mogući štrajk za 20. novembar.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti