izvor: borba.rs

Puna podrška protestu

RADNICI POŠTE I GRAĐANI NA PROTESTU PORUČUJU: Ne bojimo se! NEKA SE ONI PLAŠE! (VIDEO)

Vesti21.11.2017. 09:49h 10:24h

Stotine ljudi, radnika i građana sinoć šetali na protestnom mitingu u Zemunu. Radnici pošte od jutros u štrajku, a od sutra počinju protestne šetnje u centru grada.

Sinoć je na ulice Zemuna izašlo nekoliko stotina radnika pošte, građana i levičarskih organizacija na poziv radnika pošte, samostalnog sindikata radnika pošte i sindikata solidarnost pošte.

Povorka je krenula u protestnu šetnju od okretnice u Bačkoj, do Glavnog poštanskog centra. Miting je počeo ispred GPC-a, intoniranjem internacionale i Himne Republike Srbije. Skupu su se obratili predstavnici dva sindikata poštanskih radnika, Zoran Pavlović i Tin Antić, a pridružili su im se i predstavnici vojnog, policijskog, sindikata prosvetnih radnika, kao i sindikata vojnih penzionera.

Vladimir Đokić, suspendovani poštanski radnik održao je vatreni govor, koji je započeo sa rečima "nije sramota biti pocepan, ali je sramota krasti".

"Mi se ne bojimo da nam date otkaz. Dajte nam otkaz. Mi, radnici, ćemo da nađemo druge poslove. Mi ćemo mešati malter, mi ćemo zidati, mi ćemo raditi kao vozači, mi ćemo raditi kao obezbeđenje. Mi ćemo raditi nešto. Naći ćemo posao, za tih 35 hiljada. Ali vi treba da se plašite. Jer vi posle ovoga nećete nigde naći posao. NEMOJTE DA SE BOJITE NIČEGA! NEKA SE ONI NAS PLAŠE!" poručio je Vladimir Đokić odgovornima u upravi i vlasti.

Protestu su se priključili i mnogi građani, udruženja građana i levičarske grupe.

Članovi pokreta BORBA su se u šetnji i na mitingu pridružili poštanskim radnicima, a podršku je su pružili aranđelovački radnici i teritorijalni sindikat PRAVDA.

Na skupu je još jednom najavljeno da protestne šetnje u centru grada počinju od sutra u 17h ispred glavne pošte u Takovskoj ulici. 

Borba
Komentari

Najvažnije vesti